Nemanja Blagojević

SRP: Moje ime je Nemanja Blagojević. Dolazim iz Zvečana, imam 27 godina. Student sam Mitrovičke rok škole, vokal i gitarista dva benda I.F.O i MORANA. Prve korake u svetu rokenrol muzike napravio sam zahvaljujući majci koja mi je preporučila svoj omiljeni bend Beatles. Slušajući Džona Lenona, kasnije sam proširio svoj muzički dijapazon znanja. Moje interesovanje za rok muziku započelo je tačno pre sedam godina, kada sam došao u rok školu. Solidno sam napredovao, kasnije sam imao i prvu svirku kao vokal, gde sam pronašao jedan vid zadovoljstva koji me je ispunio prvenstveno kao muzičara. Nakon tri godine nesebičnog davanja sebe da naučim da pevam, započeo sam časove gitare, te napisao svoju prvu pesmu Something Wrong. Nakon prve autorske pesme i usavršavanja, usledilo je još pesama. Trenutno patim od anksioznosti, ali svoj unutrašnji mir pronalazim u muzici, pisanju, komponujući. Nakon svega, pronašao sam smisao onoga što volim da radim i što me ispunjava u svakom segmentu života.

SHQ: Emri im është Nemanja Blagojevic. Unë vij nga Zveçani, jam 27 vjeç. Unë jam një student I rock shkollës  të Mitrovicës, vokalist dhe kitarist në dy grupe I.F.O dhe MORANA. Hapat e mi të parë në botën e muzikës rock and roll i fillova falë nënës sime, e cila më rekomandoi të dëgjoj grupin e saj të preferuar, Beatles. Duke dëgjuar John Lennon, unë më vonë zgjerova gamën time muzikore të njohurive. Interesimi im për muzikën rock filloi saktësisht shtatë vjet më parë, kur erdha në shkollën e rock-ut. Unë bëra përparim të theksuar, më vonë pata koncertin tim të parë si vokalist, ku gjeta një lloj kënaqësie që më përmbushi në rolin e muzikantit. Pas tre vitesh duke i dhënë vetes mundëi të mësoja të këndoja, fillova mësimet e kitarës dhe shkrova këngën time të parë, Something wrong. Pas këngës së pare autoriale dhe përsosmërisë në fushë pasuan edhe më shumë këngë. Aktualisht vuaj nga ankthi, por qetësinë time të brendshme e gjej në muzikë, shkrim, kompozim. Mbi të gjitha, gjeta kuptim në atë që dua të bëj dhe në atë që më përmbush në çdo segment të jetës.

ENG: My name is Nemanja Blagojević. I live in Zvečan. I am 27 years old. I am a student of Mitrovica rock school, a vocalist and guitarist in two bands – I.F.O and MORANA. I took my first steps in the world of rock and roll music thanks to my mother, who told me about her favorite band – the Beatles. Listening to John Lennon, I later expanded my knowledge of different music genres. My interest in rock music started exactly seven years ago when I started attending rock school. I made solid progress, and later I had my first gig as a vocalist, and I found the kind of pleasure that satisfied me – primarily as a musician. After three years of working hard on learning how to sing, I started guitar lessons, and I wrote my first song “Something Wrong”. After writing my first song and honing my skills, more songs soon followed. I am currently suffering from anxiety, but I discovered inner peace in music, writing, and composing. In the end, I found meaning in what I love to do and what fulfills me in every segment of life.

Date:
Category: