Novica Miljković

SRP: Ja sam Novica Miljković, rođen 2000. u Kosovskoj Mitrovici gde sam i završio osnovnu školu. Posle srednje škole u Beogradu, vratio sam se u Mitrovicu i upisao fakultet. Fotografijom sam počeo da se bavim pre tri godine i to mi je neka vrsta hobija. Inspiraciju za fotografije pronalazim u prirodi koja me okružuje ovde na Kosovu. Volim da fotografišem ljude i prirodu. Planiram da u budućnosti posetim dosta mesta na Kosovu, i napravim još mnogo lepih fotografija.

SHQ: Emri im është Novica Miljković, i lindur në 2000 në Mitrovicen Veriore, ku kam mbaruar shkollën fillore. Pas shkollës së mesme në Beograd, u ktheva në Mitrovicë dhe u regjistrova në fakultet. Kam filluar të merrem me fotografi tre vjet më parë dhe është një lloj hobi për mua. Frymëzimin për fotografinë e gjej në natyrën që më rrethon këtu në Kosovë. Më pëlqen të fotografoj njerëzit dhe natyrën. Kam në plan të vizitoj shumë vende në Kosovë në të ardhmen, dhe të bëj edhe më shumë fotografi të bukura.

ENG: My name is Novica Miljković. I was born in 2000 in North Mitrovica, where I finished elementary school. After attending high school in Belgrade, I returned to North Mitrovica where I enrolled in college. I started photographing three years ago and it is a kind of hobby for me. I find inspiration for photography in the nature that surrounds me here in Kosovo. I like to photograph people and nature. I plan to visit a lot of places in Kosovo in the future and take many more beautiful photos.

Date:
Category: